Club Luc Mommer Koksijde

 
 
home               nieuws                  historiek                hoe inschrijven?                foto's
 
 
Home
 
Welkom op de website van de Club Luc Mommer Koksijde, afgekort de CLMK. Wij zijn een groepje modelvliegers die onze radiobestuurde modelvliegtuigen laten vliegen van op een voorbehouden gebied van de militaire vliegbasis Koksijde, en dit telkens op zon- en feestdagen van 9 tot 12 u 's ochtends (als het weer niet te ongunstig is). Hoe de club ontstaan is kan u in de historiek lezen.

Aangezien we vliegen van op een  militaire basis met de bijhorende strenge toegangsmodaliteiten, is het niet mogelijk om publiek toe te laten. Enkel de leden hebben toegang tot de basis in het kader van de modelvliegactiviteiten. Hoe u kan lid worden leest u hier.

Er wordt gevlogen met allerhande toestellen, aangedreven door zowel elektrische motoren als verbrandingsmotoren. Het vlieggebied bevindt zich integraal boven het grondgebied van het vliegveld maar steeds op een veilige afstand van de burgervliegactiviteiten van de West Aviation Club (WAC) of de militaire vliegactiviteiten van het 40ste smaldeel helikopters. Bovendien worden onze vliegactiviteiten telefonisch geco÷rdineerd met de betrokken diensten.

De CLMK neemt eveneens deel aan andere activiteiten zoals de Open Door van Basis Koksijde of evenementen van de WAC met een stand waar enkele van onze modellen tentoongesteld worden.

 

Een typische zondagochtend: de modellen staan klaar om  te vliegen
 
 
Voorzitter: Philip Avonds

e-mail: philip.avonds@telenet.be

tel: 058-514451

Up to date: 08 April 2023

Website sponsored by Philip Avonds